sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Wikipedia

Kaikki tietävät, että Wikipedia ei ole hyvä ainoa lähde. Silti melkein jokainen tutustuu uusiin asioihin Wikipedian kautta. Tämän tehtävän tarkoituksena on oppia ymmärtämään ja käyttämään Wikipediaa paremmin.

Lue seuraavat artikkelit Wikipedian virheistä (Wikipedian virheet ja kehäviitteet) ja katso myös ruotsinkielinen opetusvideo aiheesta (huom! Yritä ymmärtää niin paljon kuin mahdollista! Liikkuva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! > P.S. Källor = lähteet)

Nyt on aika osoittaa, että osaatte käyttää Wikipediaa. Etsi Wikipediasta artikkeli sinua kiinnostavasta aiheesta. Linkitä se ryhmänne Padlet-seinälle ja arvioi sitten artikkelisi luotettavuutta. (Huom! Tarkista, ettei kukaan toinen ole ehtinyt ottaa samaa artikkelia!) Kommentoi ainakin seuraavia asioita:

  • Tekstin kielen luoma kuva luotettavuudesta: Onko kieli asiallista ja oikeinkirjoitussääntöjen mukaista? Onko artikkeli tynkä?
  • Artikkelin lähteet: Millaisia lähteitä siinä on käytetty? Kotimaisia vai ulkomaisia? Kirjoja, lehtiä, verkkokirjoituksia, tutkimuksia vai jotain muuta? Vaikuttavatko ne luotettavilta?
  • Artikkelista käyty keskustelu: Millaisista asioista on keskusteltu?
  • Artikkelin muokkaushistoria: Kuinka monta eri muokkaajaa artikkelilla on ollut? Millaisia muokkauksia siihen on tehty?
  • Oma arvio artikkelin luotettavuudesta kaiken tämän perusteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti